Calimero blijkt IS-infiltrant!

205319

Sinds 26 juli waarschuwt de Voedsel- en Waren Autoriteit dat er gevaarlijke luizengif-eieren in omloop zijn gebracht.

Een parasietenverdelgingsbedrijf heeft in ieder geval zeven en bij mogelijk 180 leghenbedrijven het verboden parasietengif Fipronil gebruikt.

Per 31 juli was vastgesteld dat in minstens 2,9 miljoen eieren terecht gekomen in een dosis die vooral voor kinderen gezondheidsriskant is.

Mogelijk is een kwart van alle in Nederland gelegde eieren besmet.

Volgens berichten in de Duitse media worden al sinds 15 juli Fipronil-analyses uitgevoerd. Op 20 juli werden Duitse consumenten voor het eerst geïnformeerd over het gevaar. In Nederland zelf gebeurde dat op 26 juli.

Die zijn tussen 9 en 21 juli gelegd. Natuurlijk loopt dit al veel langer, maar dat wilt u volgens de nationaaloverheid uiteraard helemaal niet weten. Dus daarover wordt nog niets gemeld.

Het schandaal is omvangrijker dan men nu op het eerste gezicht doet voorkomen. De Nederlandse media loopt aan de leiband van Den Haag, dus die komen niet met de harde cijfers. Dat doen de Duitschers wel. Zoals Die Zeit hier. Zelfs de kindermedia in Duitsland zit bovenop de Nederlandse luizengifeieren. Nee, dan het Nederlandse Ouders Van Nu…  screenshot-www.oudersvannu.nl-2017-08-02-01-28-19He-le-maal niks!

Maar goed. Het is toch verkansie, laten we eens wat met de nu bekende getallen gaan goochelen.  2,9 miljoen eggies. Om hoeveel kippen gaat het eigenlijk? Rekentip: twaalf legdagen… één ei per dag. Dat geeft dan 241667 kippen.

Volgens de Rabobank is de gemiddelde bedrijfsgrootte van een leghennenbedrijf 40.000 kippen.

Dat gaat dus statistische gezien om tussen de zes en zeven besmette bedrijven.

Rabobank Cijfers en Trends: “De Nederlandse legpluimveehouderij bestaat in 2016 uit 920 legpluimveebedrijven met 36,5 mln. leghennen die op jaarbasis ca. 10,5-11 miljard eieren produceren (bron: CBS, meitelling 2016)”

Minder dan één procent van de leghenbedrijven heeft dus met de gif-eieren te maken.

Het totaal aantal geproduceerde eieren in de gevaarperiode is maximaal ongeveer 361.644.000.

Waar gaat het dan eigenlijk over? Vooralsnog om zo’n beetje 0,8% van de in die periode geproduceerde eieren…

Oh, wacht…

Volgens de WDR worden nu de eieren van alle 180 klanten van het verdelgingsbedrijf onderzocht. Dan gaat het dus niet om 2,9 miljoen maar over in totaal 86,5 miljoen eieren.

En dat is dan weer 24% van het totaal aantal geproduceerde eieren tussen 9 en 21 juli.

De belangrijke vraag voor uw en mijn gezondheid en die van die rotkinderen is dan: hoe lang gebruikte dat criminele verdelgingsbedrijf Fipronil al om de Nederlandse eieren mee te vergiftigen?

Ook een leuke conclusie en uiteraard niet getrokken door de NL-media, want die doen dat natuurlijk nooit. Citaat uit nota bene dat Duitse ouder en kind- webmediaverhaal:

“Wieder einmal dauerte es viel zu lange, bis Endverbraucher vor gefährlichen oder bedenklichen Lebensmitteln gewarnt werden. Die Proben wurden bereits am 15.07.17 genommen, die erste Meldung im RASFF mit Bezug auf Deutschland wurde am 20.07.2017 veröffentlicht.”

Finde ich genau so! In Nederland is het nog erger…

Nou ja, ik ga maar weer eens wat series bingen.

Advertenties